söndag 23 augusti 2009

Medium...Fejk eller verklighet?

Ja...det kan man fråga sig. Jag anser att om man bara tittar på de TV-program som sänds, som t.ex. mannen som talar med andar (James Van Praagh), och inte ifrågasätter NÅGONTING...håller för öronen och vägrar lyssna på fakta, inte sätter sig in i verkligheten...ja, DÅ kan man nog tro på att det är äkta.
Många hävdar att dessa medium gör det av kärlek och bara utnyttjar den kraft de fått från gud för att hjälpa människor. Vad jag undrar är: Sen när började Gud ta 200 dollar i timmen?

James Randi är en man som började sin karriär som trollkarl. Nu på senare tid är han känd som "the debunker", något han själv inte riktigt gillar. Han anser inte fullt ut att det INTE finns något övernaturligt. Han är öppen för det men har ännu inte fått några bevis. I flera års tid nu har han erbjudit en miljon dollar till NÅGON som kan bevisa övernaturliga krafter under kontrollerade tester. Alla med paranormala intressen känner till Randi och avskyr mannen. INGEN har nämligen lyckats bevisa någonting. Testerna är ofta VÄLDIGT enkla, men ändå fungerar det inte riktigt när man använder sina "krafter" på någon som kan knepen. Bortförklaringarna är många och är skrattretande att höra. MEN roande :o)

Jag tänkte börja lägga ut lite klipp om James Randi och andra klipp som har med paranormala aktiviteter och teorier att göra. Ni som gillar ämnet: Kolla in på bloggen då och då. Det kommer att komma massor. Första klippet ut blir när James Randi testar ett av Englands populäraste medium Maureen Flynn. Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar