måndag 24 augusti 2009

Konst?

Konstfacksstudenten, Anna Odell, skall nu upp i rättegång för det "konstverk" hon "skapade" när hon fejkade ett självmordsförsök. Hon ställde sig på en bro och spelade psykiskt sjuk och låtsades ämna att hoppa. Polis omhändertog henne och hon gjorde våldsamt motstånd. Hon blev sedan förd till psyket.
Nu är hon jätteförvånad över all uppståndelse och förstår ingenting. Hon ser det i princip som att hon bara målat en tavla. Och detta "konstverk" är alltså hennes examensarbete!!!

Ett examensarbeta där man spelar sinnessjuk och skall ta självmord? Det verkar inte som om alla indianerna i kanoten ror åt samma håll här...Hon behövde ju inte "spela" sinnessjuk"...och kunde de inte behållit henne på psyket? Personligen hoppas jag hon åker dit så att hon kanske lär sig att man inte leker med andras känslor och jobb för sitt egos skull.

2 kommentarer:

  1. Kan vi inte samla ihop en grupp individer och ställa oss utanför Konstfack med vita dukar. Om någon frågar vad vi gör där kan vi bara kallt svara: Allt för konsten ser ni väl!

    SvaraRadera
  2. Ja, eller elda upp hennes hus och säga "Ta det lugnt! Det är konst?!"

    SvaraRadera