onsdag 28 oktober 2009

The game...fråga Olle...

Sitter och tittar på fråga Olle dokumentären...
Just nu är det väldigt vilsna personer som försöker lära andra vilsna personer som är betydligt charmigare än de själva, hur man raggar. För att förtydliga är det alltså 2 killar som har startat ett företag där de lär ut sina "tekniker" för att ragga.
Det går alltså ut på att två ytliga personer lär andra personer att skala bort sitt riktiga jag samt sin charmiga sida, och bli ytliga. Jag blir nästan ledsen när jag ser det...
Med dessa s.k "tekniker" så kan man ragga upp pantade tjejer som är ungefär lika intelligenta som skördetröskor. Och om man inte redan kan ragga upp extremt pantade tjejer, UTAN att gå en kurs så behöver man nog betydligt mer hjälp än en raggningskurs...

Det är även otroligt att se hur lite då kan om kroppskontakt och beröringspsykologi. De tyckte att man skulle gå fram och lägga handen på axeln på en tjej och säga "TJAAA! Vem i ett band tror ni får ligga mest? Är det basisten eller sångaren? För min kompis säger att...."

Fel 1: Att lägga handen på axeln på en främmande person tyder på en väldigt social inkompetens som gör att personen som lägger handen på axeln inte verkar känna till gränser. Att försiktigt och under ett kort ögonblick hålla handen på överarmen däremot är helt ok.

Fel 2: Det är inte intressant för en sund tjej att diskutera vem i ett rockband som får ligga mest...

Fel 3: Vill du träffa en ytlig pantad tjej ÄR detta inte fel. Vill du träffa en sund tjej som du kommer att tycka om...var dig själv. Med dessa inkompetenta människors metoder finns det inte en chans att träffa en sund och trevlig tjej...Därför att du inte är dig själv...

32 kommentarer:

  1. tja, du är inte så påläst inom det här ser jag, men förklara för mig vad är att vara sig själv? om du inte är nöjd med vem du är tex : en datanörd, som spelar wow oskuld o runkar till alver, då kanske man vill förändra någon, syftet är att våga inte att bli en social robot, dom ger dom tips att komma ifrån rädslan först o främst, sen blir det lättare när man fått hjälp av verktyg att kunna kommá på spontanare samtalsämnen som berör en personligen. Ja du får säkerligen mycket bruddar som raggar på dig för att du är programledare o magiker, alltså din status, du får gärna berätta för mig hur RAGGAR DU ?? när ingen raggar på dig först

    SvaraRadera
  2. väntar på svar :)

    SvaraRadera
  3. Nej, det är just det jag menar. Hade jag varit påläst inom detta så hade jag varit lika udda och vilsen som de som är pålästa. Så nej, det är jag inte :o) Om man är påläst inom detta så har man missat hela poängen med attraktion och kärlek.
    Men jag som sa så förstår jag att vissa människor gillar det ytliga spelet som till 99% leder till misär. Man får givetvis hålla på med sånt, det är inget jag någonsin kommer att förstå mig på.

    Jag tror inte på att ragga direkt. Jag har aldrig varit bekväm med att just ragga eftersom jag vet hur det låter när killar raggar. Det går rysningar i kroppen. Är man attraherad av någon så behövs inga tekniker. Allt kommer av sig självt. Jag tror mer på att träffas genom naturliga tillfälligheter där man har något gemensamt, än att tränga sig på och anta rollen av en galning. Som sagt, VILL man ha tjejer som gillar galningar så ABSOLUT. Det är inte min cup of tea iaf...

    SvaraRadera
  4. Har flickvän och raggar därför inte. Har haft flickvän ganska länge.
    Du har visserligen rätt i det du skriver ovan om de som inte är nöjda med sig själva. Det jag sett av the game fantasters ideér är dock skrämmande och visar på ett väldigt dåligt omdömme och tråkig syn på relationer och kvinnor. Alla tjejer jag har pratat med som är sunda i huvudet anser att dessa tekniker är skrattretande.
    Jag tror att data-nerden du beskriver ändå hade lyckats få tag i någon bättre genom att vara sig själv än att anta rollen av en vilsen själ som tror att han är stålmannen. OM man nu inte gillar pantade, ytliga tjejer dvs! :o)

    SvaraRadera
  5. Jag förstår att du ser det på det sättet då du har ett gammalmodigt tänkande, gubbe i förtid ? ;D. Det finns flera olika sätt att ragga, dom specialiserar sig för krogen det är dom bäst på. det går att hitta bra tjejer där också det är inte bara dåliga tjejer som går ut? kom igen nästan alla har festat någon gång, en till sak man kan "ragga" på alla olika sett, "naturliga" ställen som på jobbet, gymmet, när du är ute o springer, danskursen också.

    Kom ihåg en sak boken the game är en självbiografi/historia, det är ingen bibel för mig eller alla ragg gurus där ute som läst den.
    Det finns alltså en community och det mesta är inspirerat från socialpsykologi, NLP, Självutvecklings o coaching liknande vetenskaper o litteraturer inte en Kioskvältar bok av Neil Strauss som säkerligen har vässat boken o har en amerikansk syn på saker o ting(entertainment only). Jag själv gillar att ragga på dagen, gå på dejter är jävligt roligt, jag har större utval nu av tjejer där det känns som att jag har lättare att hitta någon som jag verkligen gillar/älskar som jag gör nu! fan vad mycket roligare det är en att vänta vänta å vänta när man kan ha ett roligt äventyr påvägen till kärleken:)

    raggning är ju modigt, har du tänkt på att vi människor är rätt oärliga, vad förväntar du dig tjejerna ska säga?? tex har du aldrig hört en tjej säga : jag vill ha en snäll, fin kille som gör allt för mig bla bla, men ändå slutar dom upp med en kille som inte gör ett skit o behandlar dom illa, ofta är det antagligen för att dom där bad boy killarna har ett attraktivare beteende, ofta att dom är självsäkrare o vågar ta kontakt utan tvekan, däremot behöver man inte bete sig dåligt för att få en tjej. den där kursen du såg var för folk som behöver bygga upp den delen, som självutveckling.

    du har väl själv märkt skillnad på människor ? varför vissa alltid är singlar o andra ofta i långa förhållanden eller träffar tjejer konstant, även i arbetslivet, man brukar säga att vissa har "det" o andra har det inte. Jag tror inte på det, men det gäller att vara medveten om att så är inte fallet! precis som när man tror på sig själv så kan man komma hur långt som helst. Om jag tror att jag kan få den tjejen jag vill ha o agerar så kommer jag ha betydligt större chans att lyckas med dt också :)

    sen att du är obekväm på att ragga för att du "vet hur det låter när andra gör det", ja du är nog antagligen inte bra på det, själv inte vågat pröva eller kanske dragit någon slutsats när du själv försökt o gjort bort dig, för andra gör det antagligen då betydligt bättre utan att det är larvigt eller forsätter tills det inte längre känns larvigt!

    han som tror sig stålmannen kommer vara stålmannen en vacker dag om han vill det eller kanske ett charmtroll till data nörd, samma sak första gången du skulle upp o trolla på scen var du antagligen ingen david copperfield ? eller när du skulle göra ett street trick till dina kompisar var du antagligen inte david blaine då heller första gångerna ;)

    SvaraRadera
  6. HAHA this is funny!

    Jag säger bara så här: The Game ÄR MANIPULATIVT
    ja, tänker jag försöka försvara det då? NOPE!!!

    Klart Daniel, det är "skumt", men oroa dig inte,
    det dem lär ut fungerar INTE om man inte redan e
    "normal" i huvve, vilket de flesta inte är för
    man e rätt 'fucking weird' om man söker upp sånt
    här, jag har gjort det själv å jag har många
    olika 'sociala handikapp'. Kom ihåg detta dock:

    Bara för att MKT förefaller naturligt och som
    självklart för dig, så betyder det INTE att det
    gör det för andra. Vissa kan inte cykla förrän
    de är rätt gamla medan jag tycker det är skumt.

    Du tkr det är skumt att vissa måste "lära sig
    bli mer social" för att det e natural för dig.

    Ajja, ingen idé att sitta å skriva mer nu här,
    jag avslutar politiskt inkorrekt: the game lär
    ut manipulativa psykologiska tekniker som vi
    ALLA KAN VARA OFFER FÖR. Är man inte snygg så
    kanske man måste lära sig detta för att få mer.

    oooh, vad hemskt eller hur, japp that's life!

    SvaraRadera
  7. För i helvete Daniel, nu får du skärpa dig. Du är troligtvis en typisk stereotyp halvbitter kille (gubbe?) som aldig haft någon större framgång med brudar, du är tillsammans med en tjej som troligtvis valde dig och som du sedan "blev kär i" för att hon var en av de få val du hade, förhållandet är nödvändigtvis inte perfekt, men det duger för dig, ni har sex 2ggr i veckan och passionen har dött för längesen. Sedan sitter du framför tvn på Onsdagkvällen och fnissar för dig själv i ren ego-försvarsmekanism-anda åt dessa "patetiska män" som lär andra att få VAL med tjejer, ja, detta är så ooootroligt löjligt enligt dig, MAN KAN JU INTE LÄRA SIG RAGGA!! ITS AGAINST GOD!!! LOVE JUST HAPPENDS!! - Bestämmer dig sedan för att skriva ett av världens sämst påtänkta blogginlägg för att övertyga dig själv att detta minsann är trams.

    Ditt blogginlägg var nog bland de mest löjliga jag läst, är du över 18 bast bör du sätta dig i skam, dra ner brallorna och runka till Gudryn Schyman, om du är äldre än så - I feel bad for you, son.


    Seduction, the game, kalla det vad fan du vill, kan vara riktigt satans bra om det appliceras på rätt sätt. När jag började med det så hade jag väl relativt ok utbud av tjejer (jämnfört med average Joe), det var inget speciellt men jag var heller inte direkt oskuld, på några år har jag fått en otroligt mycket större valmarknad, jag kan träffa den tjej JAG VILL och inte den som vill träffa mig, eller hoppas på turen, mina sociala skills har utvecklats något enormt, jag har erarenhet av över 100tjejer, jag har blivit otroligt slipad inom kvinnlig psykologi, jag är duktig på att föra sociala situationer dit jag vill och jag är en mycket, mycket gladare människa.

    Är detta också dåligt och patetiskt, mr minisnorre?

    Seså, nu kan du sätta dig ner och försöka komma på det perfekta svaret till detta inlägg för att försvara din egna patetiska lilla persona, medans jag äter en äggmacka. Good luck.

    SvaraRadera
  8. VEM VARE SOM SKREV?! VAD SKA JAG GÖRA MED MIN FAKKING SKJORTA?!

    SvaraRadera
  9. Ojojoj, här var det många bittra, arga typer :o))

    Jag är alltså en gammal gubbe. Sist jag hörde det var av en 13 årig tjej så jag har ringat in åldern iaf. Pga det så förstår jag varför ni och jag inte har så mycket gemensamt.
    Jag förstår även att vi pratar om olika saker. Att bara skaffa engångsligg är nog det ni pratar om. Men jag pratar om flickvänsmaterial. Ni vill ha engångsligg med lite skumma tjejer vilket jag inte vill.
    Därför känner jag att diskussionen är ganska löst. Vi pratar om två olika saker och ni är för unga.

    Snabeltandad tiger...haha, jag vet inte vad jag ska svara. Du verkar ännu yngre. Fast det finns ju andra chanser. Antingen är dina föräldrar syskon eller är du förlöst med en sekatör...vilket av dem vet jag inte.

    Jag är övertygad om att din skinnväst kommer att locka till sig rätt typ av tjejer och då är vi båda glada! Du får din typ av tjej och jag min typ av tjej :o) Det är väl perfekt, eller?

    SvaraRadera
  10. Förlåt, snabeltiger skulle det vara...
    Andas lugnt förresten, du blev VÄLDIGT uppstirrad för ingenting. Inta bra för hjärtat sötis. Puss!

    SvaraRadera
  11. Tjena!

    Hade jag inte snubblat in på detta för två år sedan hade jag ALDRIG vågat gå fram och prata med min flickvän för över ett år sedan. Och hon är inte en pantad bimbo utan en härligt människa. Intelligent, vacker och alldeles underbar.

    När folk får höra om den här "the gamegrejen" tror de genast att det handlar om yta. Så är det inte.
    Visst får en del ligga mer än tidigare, men det beror ju på att de också går fram till fler tjejer. I själva verket handlar det om självutveckling.
    Jag tyckte jag var självsäker, social och hade bra självkänsla. Detta stämde dock inte när det gällde att ta kontakt med tjejer. Ofta stod jag i ett hörn och tittade på en snygg tjej utan att våga mig fram för att prata. Nu går jag fram nykter och känner självförtroende när jag går fram.

    Har varit tillsammans med tjejen i över ett år och ångrar det inte.
    När det handlar om killarna på C-R så tar de t o m avstånd från boken The Game.

    http://www.c-r.se/forum/showthread.php?t=4526

    SvaraRadera
  12. Tja Mister Ifk göteborg!

    Verkligen roligt att höra att det har fungerat för dig. Det finns ingenting annat att säga än Grattis!
    Dock är min uppfattning, oavsett vad någon säger, UTIFRÅN det jag läst och sett om the game och liknande...Att jag tycker att det är helt fel. När man fick se killarna i programmet jag bloggade om så kan jag inte begripa hur någon kan tycka att detta på något sätt är positivt. Men det är möjligt att du gjort din egna sunda tolking och lyckats på så sätt. ELLER har tur! Hursom så önskar jag dig och din flickvän all lycka i världen!

    SvaraRadera
  13. Helt ärligt Mister Daniel Karlsson som ingen känner, vem bryr sig vad du tycker? Kan folk sluta kommentera ens! Den här killen vill bara lite uppmärkshamhet så att han kan mata sitt ego..

    SvaraRadera
  14. Jag tror att herr Anonym är ännu mer okänd :o)
    Tydligen bryr du dig eftersom du fortsätter skriva...haha, det är så sött med arga människor :o)

    SvaraRadera
  15. Jag förstår inte varför ni tar upp kändisskapet alls. Daniel har väl aldrig hävdat att han skulle vara känd? Har uttrycker ju sin åsikt om raggningstekniker och inget annat.
    Dessutom håller jag med honom. Det finns en anledning till varför vi tjejer är trött på en massa kaxiga killar som kommer fram med matchoattityd och försöker ragga. Det är bara jobbigt och ocharmigt.

    Keep it up Daniel! / Lovisa

    SvaraRadera
  16. det är inte samma anonym, jag slutade skriva efter den långa förklaringen som du inte hade svar på! chau chau machoman

    SvaraRadera
  17. Kära anonym, gud vad du förlorade den här diskussionen! :o) Han skrev ju till den anonym ovan och du tar åt dig direkt och skriver at det inte är samma anonym. Med andra ord var det det!
    Word Danne! You rule!!! :o)))

    SvaraRadera
  18. Daniel din idiot, folk kan bli riktigt riktigt grymma med tjejer med hjälp av detta, och bygga upp mycket stabilare förhållanden än de vanliga i dagens Sverige. Det du säger tyder bara på bitterhet och okunskap, det är tråkigt att du ska vara så trångsynt. Och i all ärlighet stinker ditt inlägg bara avundsjuka.

    SvaraRadera
  19. Tack Daniel!! Jag såg samma dokumentär och jag håller med. Vansinnigt trött på den "raggningsmetoden" som prektiserades i dokumentären. Haf uppskattar på inget vis att en helt okänd människa kommer fram och lägger handen på min axel/håller om mig. Det värsta jag vet är när en sliskig kille kommer och tränger sig på när jag står och samtalar med en kompis, eller en killer som tycker att det känner heeeelt ok att ta sig en kyss. Det är sånt som håller mig FRÅN krogen. jag vill inte träffa sånna killar. Och att man lär ut denna sliskiga raggningsmetod (och tar betalat?) är sjuuuukt. Det finns de som kan ragga snyggt, men de är sällsynta och förmodligen inte singlar så länge. DE borde hålla dessa kurser. De eller helt enkelt en tjej :o) Jag höll på att kräkas framför tv:n när dokumentären visades (ok, det var lite överdrivet, men du fattar ;o), och vi tjeter - de flesta av oss - är såååå trötta på den typen av killar som förpestar våra utekvällar.

    Tack för en bra blogg!

    /Mia F - trött på att värja sig!

    SvaraRadera
  20. Tack Mia!

    Ja, det är tråkigt bara att killarna som skrivit här inte själva inser det. Men det man ska komma ihåg är att dessa osäkra och vilsna själar inte gör det av elakhet utan av ovisshet. Det är lite som en hund som springer utan att se sig för och springer rakt in i husses ben. Den förstår helt enkelt inte bättre och har ingen koll på omgivningen.

    SvaraRadera
  21. Hahaha! Kanske hunden behöver gå en kurs? Det är nog samma chans att hunden du pratar om ska utvecklas till en smartare hund, som att en av de dryga killarna ska utvecklas till charmiga killar!
    Kram/Lina

    SvaraRadera
  22. Jag tycker att det är bra om någon med dåligt självförtroende, eller någon som är blyg, lär sig gå fram och prata med någon på krogen. Absolut. Men i den dokumentären så lärde sig killarna att ragga på det absolut värsta sättet. Slemmigt, påklistrat och inte ett dugg charmigt med dessa urfjantiga raggningsrepliker. Lär istället dessa killar att de ska tro högt om sig själva och att tjejerna kommer gilla dem för vilka de är om de visar det. Målet kan ju inte vara att man ska ragga på flest tjejer per kväll, utan att man ska våga ta kontakt med just DEN tjejen som man tycker verkar lite extra söt och intressant. De killar som funderar på att gå den kursen borde istället ta en kurs i ökad självkänsla, så kommer resten automatiskt.
    Jag håller med dig Daniel!

    /Pierre

    SvaraRadera
  23. Vad ingen här verkar inse är att ni såg en TV-DOKUMENTÄR. En sådan som man klipper o redigerar friskt i. Man tar det snaskiga o blandar med det skandalösa så har man "BRA TV".

    Så, ja, ni ser att dom lär sig repliker. Men ni ser inte att det informeras om att replikerna är endast för att ta sig över en tröskel. För att komma igång om vi säger så istället. Sedan, när man är bekväm med att prata med okända människor är det så otroligt mycket lättare att "vara sig själv".
    Detta är alltså en väg för att få bättre självkänsla. För att resten ska komma automatiskt.

    Det finns otroligt många killar där ute som inte har "det", som stryker utmed väggarna när de "är sig själva", som inte har en suck på sin drömkvinna.
    Om de nu får möjligheten att lära sig att vara redo när de träffar henne. Hur kan det då vara fel?

    Och till bloggförfattaren: Ditt antagande om att det är bara "fel" sorts tjejer som faller för de här killarna är tyvärr helt fel. Verkligen fel.

    SvaraRadera
  24. Det går inte att rättfärdiga EN enda liten detalj av vad de sa i den dokumentären. De är så äckliga läskiga människor så man blir arg. Sliskigheten förkroppsligad

    SvaraRadera
  25. Som någon skrev här ovanför är det nog rejält redigerat av Kanal 5. "Raggningsreplikerna" är till för att få mod att säga något. Sen handlar det ju självklart om självkänsla och självförtroende och det kommer inte med en gång, man får träna på det.
    Ni som dissar detta tycker kanske att det är bättre när killar super mod i sig? När de kommer fram fulla för att våga vara sig själva?

    I grund och botten handlar det om att gå fram till tjejer och lära sig prata med dem och vara sig själv. Och för detta krävs självförtroende och självkänsla. Det får man genom självutveckling och det är vad detta är.
    Jag är en helt annan person idag än för två år sedan. Jag hade tidigare en tendens att älta saker och ting, det gör jag inte längre. Min "lägstanivå" är mycket högre nu. Jag är inte deppig mer än några timmar om något tråkigt händer. Jag älskar livet och jag älskar min flickvän.

    Sluta relatera The Game till C-R. De tar ju själva avstånd från boken. Det ni fick se på tv är inte vad de står för utan vad Kanal 5 tycker blir bra tv.

    SvaraRadera
  26. Redigerat eller ej, sanning eller ej...vi får verkligen hoppas att ingen kille hemma i tv-soffan tog till sig dokumentären och ämnar praktisera detta på krogen...

    Och finns det verkligen inga bättre raggnigsrepliker att erbjuda killarna??

    SvaraRadera
  27. Tro mig, jag kan TV...att redigera ihop ett sånt VANSINNE går inte. Ett ord av logik borde slinka med iaf...

    SvaraRadera
  28. En intressant sak många har glömt är att programmet spelades in för ca 2 år sedan. Jag själv har deltagit i ett av c-r's bootcamps och kan väl egentligen tala bara för mig själv, men.. Did I get laid? Oh yes.

    Och om daniel karlsson tror att endast pantade bimbos vill ha något med attraktiva män att göra är han ju lite fel ute..

    SvaraRadera
  29. Daneil du är välkommen att läsa lite på våran blogg så kan du se vad vi gör.

    Jag tänker inte gå in i denna striden att någon missupfattar det vi gör och att vi lär ut raggningsrepliker, igen, inte direkt första gången någon skriver detta om oss :)

    Kolla runt lite och läs lite på våran blogg så kommer du nog ändre lite uppfattning.

    MVH
    Petter @ CR
    http://www.c-r.se

    SvaraRadera
  30. Det är självklart att de som aldrig fått legat förut får prova på det! Absolut. Men det jag säger är att det finns bättre sätt .

    Ang C-R så är jag inte osäker på något av vad som görs. Jag tycker bara att det är plain vansinne :o)

    SvaraRadera
  31. MEN gud- Det verkar vara självaste gustavo och den andra skalliga killen från raggningsskolan som sitter och skriver. Kom igen- DET VAR HELT SJUKT FUUUULT HUR DOM LÄRDE UT ATT RAGGA. Jag är en grymt snygg tjej och jag skulle ALDRIG vilja att nån kom och ba: TJA och bara tog plats så där. Shit stackars snubbar som går denna kurs...

    SvaraRadera