onsdag 6 oktober 2010

SverigeDemokraterna lämnade kyrkan

Bara den rubriken gör ju att jag egentligen skulle ställa mig bakom SD i detta fall. Men det handlade om att de lämnar kyrkan under pågående gudstjänst som öppnar hela riksmötet. Detta eftersom prästen pratat om alla människors lika värde. Hur är de funtade? Hur tänker de? Jimmy Åkesson säger att kyrkan inte skall vara en politisk arena och att de inte skall rikta sig mot SD som parti...Genom att uttrycka alla människors lika värde och genom att motverka rasism? För guds skull Jimmy Åkesson och alla andra SD:are: VAR ÄRLIGA! Det är HELT okej att ni är rasister, inga problem alls, det är ju trots allt ni som lider av att vara rasister, men säg det rakt ut och lägg ner fjanterierna i kostym.


3 kommentarer:

  1. Det du skriver är faktiskt rent lögnaktigt! SD lämnade inte alls kyrkan för att biskopen pratade om rasism, utan för att hon hänvisade till demonstrationerna mot SD på Sergels Torg i sammanhanget - vilket innebar en tydlig, om än inlindad, markering mot just SD och en anklagelse om att de skulle vara rasister (vilket var temat för demonstrationen).

    Biskopen sade bl.a. att demonstranterna hade visat sin "avsky" mot rasismen. Vi vet alla att själva anledningen till att dessa demonstrationer alls ägde rum var för att protestera mot SD:s riksdagsinträde. På plakaten och banderollerna kunde läsas bl.a. "SD har fel" och "Ut med Jimmie".

    När biskopen då talar om kampen mot rasism och framhåller Sergels Torg-demonstrationen som ett föredöme för denna kamp, och dessutom nämner ett ord som "avsky" vilket demonstranterna enligt biskopen ska ha visat genom densamma, så klart man måste förstå att SD tar oerhört illa vid sig när de själva sitter bland åhörarna i kyrkan!

    Det allra minsta man måste hävda är att biskopen genom sitt tal tog ställning för Sergels Torg-demonstranternas påstående att SD står för rasism. Annars hade hon inte behövt nämna demonstrationerna alls.

    Alternativet hade varit att låta talmannen stå bredvid biskopen i kyrkan för att kunna utbrista: "Replik Jimmie Åkesson!". Nu hade SD ingen chans alls att kunna bemöta denna uppenbart politiserade predikan, som så uppenbart tog ställning mot SD - inte p.g.a. pratet om rasism, utan för att den hyllade anti-SD-demonstrationen på Sergels Torg. Därmed blev predikan ett politiskt anförande.

    SvaraRadera
  2. Ledsen Henrik, men resonemanget ovan håller inte. Om man nu anser att man inte har rasistiska åsikter så är det bara att bita ihop och visa det JUST genom att stötta liknande demonstrationer och uttalanden. Att gå MOT dessa visar ännu tydligare att man har rasistiska tankar.
    Att du sedan inte kan få ihop ordet avsky och rasism är ju beklagligt såklart. För mig hör de två orden ihop. Biskopen klargjorde även detta och det kunde SD inte acceptera helt enkelt.
    Det är bara ett så otroligt korkad drag av Jimmy, som faktiskt får mig att skratta.

    SvaraRadera
  3. Om jag minns min religions historia rätt så härstammar kristendomen från en judisk rabbin som kom från ett ockuperat minoritetsfolk i Mellanöstern...
    Och hur var det? Talade inte Jimmy om "fädernas kyrka" och hur viktigt det var att bevara vår tro?Ja den tron är väldigt svensk. Det måste jag säga...
    Nej biskopen visste vad hon talade om. Sann kristendom är inte att vara "politiskt korrekt" utan att alltid stå för sanningen och på den svages sida.

    SvaraRadera