tisdag 29 juni 2010

"Nessie" död...


Ja, gott folk, ett odjur som man aldrig sett några som helst bevis på befaras alltså vara död. Läs artikeln själva.

-----------------------------------------------------------------------------

LONDON. Loch Ness-odjuret kan ha dött.

Det befarar monsterjägare efter att antalet rapporterade observationer av ”Nessie” har minskat radikalt.

Under hela 2009 siktades hon bara en gång, skriver Sun. Hittills i år har inte en enda iakttagelse av den mytomspunna varelsen gjorts.

– Det här oroar mig. Det finns så klart fler än en ”Nessie”, men djurarten vi söker efter kan hålla på att dö ut, säger Loch Ness-entusiasten Steve Feltham, som ägnat de senaste 19 åren åt att söka efter bevis för den mystiska varelsen i sjön.

---------------------------------------------------------------------------

Ärligt talat skrämmer det mig hur man kan vara övertygad om en varelses existens bara genom sin vilja att den ska finnas. "det finns såklart fler än en "Nessie" säger Steve Feltham som alltså sökt efter bevis i 19 år...HUR vet han det?
Kan berätta för er som inte är insatta att ett FLERTAL professionella forskare OCH amatörer har finkammat Loch Ness utan att hitta det minsta spår efter något odjur. Vore det inte rimligt att vi i alla fall borde hitta något som pekar på dess existens om djuret nu existerar? Alla djur lämnar massor med spår efter sig, men alltså inte Nessie? Lever hon inte på samma villkor som övrigt liv på jorden?
Nej, det är ganska lätt att inse att alla sjöodjur som rapporteras troligen har andra förklaringar och myterna föds genom entusiaster med en brinnande vilja att hitta paranormala och annorlunda fenomen. Och kryddas såklart på av alla människor som lättvindigt och genom ett icke-rationellt sätt att tänka, accepterar dessa "en kompis till en kompis läste om en kille i en tidning som..."-påståenden.
Och jag frågar ÄN en gång: VARFÖR räcker inte denna FANTASTISKA komplicerade värld till för vissa människor? Börja läsa böcker om hur verkligheten fungerar innan ni hoppas på en massa absurda påståenden som inte bygger på någon form av bevisning eller ens antydan om att vara sanna.

Och det som stör mig är att media kryddar på denna smörja och får folk att bli dummare genom att de får lättare att acceptera nonsens och pseudovetenskap.

Exemplet på media som sprider dyngan är Aftonbladet. Här är en artikel med "den bästa bilden på Nessie"...såhär ser bilden ut...Visst är det övertygande?? ;o)))

2 kommentarer:

  1. Jag gigade ombord på ett kryssningsfartyg förra sommaren. Ett av stoppen var en hamn bit från Loch Ness.
    Vi åkte dit på bussresa och fann att hela sjön och alla floder till och från sjön var fyllda av ... sälar!

    SvaraRadera
  2. Haha, tackar för den infon. Ja, du ser, med lite fantasi är jag övertygad om att woo-woos kan få det till sjöodjur. Dessutom ska det finnas tumlare som kan se ut som en orm i grupp. Jag har själv bevittnat det i småskala då ett gäng fiskar simmade på rad och visade ryggen ovanför vattenytan. Det såg nästan GALET ut, precis som en sjöorm, fast mer i storleken av en huggorm.

    SvaraRadera