måndag 25 januari 2010

Bibelns sköna kvinnosyn

Det är otroligt att läsa bibeln och inse att vi på 2000-talet läser och begrundar, och i många fall lever efter detta nonsens. Hur kan intelligenta människor, med en till synes god moralisk syn på sina medmänniskor tycka att en flera tusen år gammal text skriven av människor som levde efter totalt andra värderingar än idag, verkligen är något att ta till sig?
Det jag nu skall citera är taget från gamla testamentet, något som kristna människor direkt avfärdar därför att det faktiskt talar emot deras moraliska rationella samvete. Något som förövrigt alla de som tillhör de Abrahamska religionerna är väldigt bra på. Ständigt lägger man till och tar bort filosofier, fakta och tankar så att det passar just dem. Detta kan vara individuellt från församling till församling och till och med från familj till familj. Bara detta faktum gör att varje människa med ett rimligt rationellt tänkande borde tvivla på dess trovärdighet.
Hursomhelst...här kommer det...

DOMARBOKEN 19:22-29

Under det att de så gjorde sina hjärtan glada, omringades plötsligt huset av männen i staden, onda män, som bultade på dörren; och de sade till den gamle mannen, som rådde om huset: »För hitut den man som har kommit till ditt hus, så att vi få känna honom.»
(med "känna" menas sexuellt umgänge)

Då gick mannen som rådde om huset ut till dem och sade till dem: »Nej, mina bröder, gören icke så illa. Eftersom nu denne man har kommit in i mitt hus, mån I icke göra en sådan galenskap.

Se, jag har en dotter som är jungfru, och han har själv en bihustru. Dem vill jag föra hitut, så kunnen I kränka dem och göra med dem vad I finnen för gott. Men med denne man mån I icke göra någon sådan galenskap.

Men männen ville icke höra på honom; då tog mannen sin bihustru och förde henne ut till dem. Och de kände henne och hanterade henne skändligt hela natten ända till morgonen; först när morgonrodnaden gick upp, läto de henne gå.

Då kom kvinnan mot morgonen och föll ned vid ingången till mannens hus, där hennes herre var, och låg så, till dess det blev dager.

När nu hennes herre stod upp om morgonen och öppnade dörren till huset och gick ut för att fortsätta sin färd, fick han se sin bihustru ligga vid ingången till huset med händerna på tröskeln.

Han sade till henne: »Stå upp och låt oss gå.» Men hon gav intet svar. Då tog han och lade henne på åsnan; sedan gjorde mannen sig redo och reste hem till sitt.

Men när han hade kommit hem, fattade han en kniv och tog sin bi- hustru och styckade henne, efter benen i hennes kropp, i tolv stycken och sände styckena omkring över hela Israels land.


Som jag tidigare nämnde skulle varje frisk människa som ansåg sig vara kristna, ta avstånd från hemskheter likt dessa som genomsyrar hela bibeln. I detta fall säger de att man inte skall lyssna på gamla testamentet. Men att man över huvud taget ser positivt på en bok som denna som faktiskt HAR detta innehåll gör mig illamående...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar