söndag 4 juli 2010

Vi är alla Abrahams barn

Jag har precis tittat på de två avsnitten av Vi är alla Abrahams barn, som finns tillgängliga på SVT play. Det var faktiskt ingen bra start på dagen...Man känner inget hopp för världen när man får bevittna hur religion hjärntvättar människor till den milda graden att de bara ser död och förstörelse som hobby.
I programmet åker en brittisk journalist runt till heliga platser och pratar med folk och högt uppsatta religiösa ledare. Han själv är uppväxt i ett katolskt hem och pluggade även till präst. Är osäker på om han fullföljde sin utbildning eller inte. Dock verkar han ha halkat ur hjärntvätten och lyckats se det hela från ett tydligare perspektiv, vilket är glädjande.
Att höra dessa fanatiker beskriva sin tro gör att man faktiskt, som jag tidigare nämnde, känner att det inte finns något hopp för världen. I en värld utan religion hade vi inte haft i närheten så mycket problem som vi har nu. Religion handlar om egoism, intolerans och trångsynthet. När det finns mer än en religion som kämpar med dessa tre egenskaper, samtidigt, så blir utfallet så som det ser ut i vår värld idag, fattigdom, hat, våld, död och förstörelse.
När vi tittade på dokumentären så sa min flickvän plötsligt: "Om man skulle ta Yosef, Ibrahim, Ken och Nisse (syftade på de religiösa fanatikerna), gjorde dem tre år gamla och satte dem i samma sandlåda så skulle de ha hur roligt som helst ihop". Det ligger mycket sanning i det och visar på att treåringar är väldigt mycket mer vettigare än många vuxna människor.

Om ni vill se dokumentären så finns avsnitt ett här:
http://svtplay.se/v/2038457/vi_ar_alla_abrahams_barn/del_1_av_3?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2057660/sb,p132167,1,f,-1

Sedan kan ni klicka er vidare till avsnitt 2. Vet ej när avsnitt 3 sänds men det står väl på sajten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar