måndag 26 juli 2010

Klipp från James Randis Sverigebesök

Detta är ett klipp som jag misstänker är filmat av John Houdi, då jag känner igen hans skratt. Det är filmat från samma föreläsning som jag var på, och som var OERHÖRT komiskt och intressant på alla sätt och vis. Något han gör i de flesta föreställningar är att ta en överdos av homeopatiska sömnpiller i början av sin föreläsning. Något som borde vara livsfarligt. Om nu det skulle finnas verksamma substanser i homeopatiska läkemedel...vilket det inte finns.
Ett exempel för att förstå hur utspädda dessa läkemedel är, är att tänka sig en verksam substans av en storlek motsvarande ett riskorn. Detta riskorn skall sedan spädas ut i ett kärl lika stort som vårt solsystem. Ni hör själva hur absurt det låter.

3 kommentarer:

  1. Sömnpiller är det nog inte, snarare vaken/energi-piller. Det är bara att lyssna på vad de pratar om. Inte ens en homeopat skulle vara så dum att han gör sömnpiller på kaffebönor.

    SvaraRadera
  2. Hej Kadavro!

    Jo, det är faktiskt så att det är koffein i deras sömntabletter. Inom homeopati så heter det "lika botar lika". Dvs om en substans gör dig sjuk så skall du ta samma substans och spä ut den för att istället göra dig frisk.
    Koffein gör dig pigg. För att "bota piggheten" ska man spä ut den, vilket ger resultatet trötthet.
    Nu ska vi dock komma ihåg att dessa tabletter egentligen inte innehåller något koffein eftersom det är så utspätt. Jämförelsen brukar vara att man spär ut det så pass mycket att man kan jämföra med att blanda ett riskorn av verksam substans med hela vårt solsystem.

    Om du är intresserad av att veta lite mer så ta en titt på Richard Dawkins när han här förklarar det närmare. Otroligt komiskt!
    http://www.youtube.com/watch?v=jYqQ_n2vOOI

    SvaraRadera
  3. Det roliga är att en timme efter att jag skrev den kommentaren slår jag upp en tidning där just homeopati förklarades... Tänk homeopater kan man ha roligt åt. Vad är det i deras "Viagra"? 0,0001% alkohol?
    /Kim Johansson

    SvaraRadera