torsdag 25 februari 2010

2012 - Jordens Undergång

Ja, vad ska man säga? Oj, vad många människor som inte lärt sig av historien. Runt om i världen har fenomenet 2012 vuxit till ett totalt vansinne. Jag har sagt det förut och säger det igen: Människor VILL så gärna tro på saker som är spännande och nytt. Spöken, tankeöverföring, Big-Foot, psykokenesi, healing, religion, och jordens undergång.

Just jordens undergång är ingenting nytt. Flera hundratusentals datum har genom historien blivit utsedda till den yttersta dagen. Inget av ALLA dessa gissningar har hittills haft rätt. Men varje gång ett nytt datum uppkommer så glömmer man snabbt allt vad historien borde ha lärt folk, och man tänker inte rationellt och logiskt.
Oftast, precis som med 2012 historien, så berättas det om hur massor av vetenskapsmän och forskare runt om i världen är eniga om saken. Tittar man närmare vad det skulle vara för vetenskapsmän så hittar man oftast inga. OM man hittar några så handlar det oftast inte om seriösa vetenskapsmän utan personer som, UTÖVER sin tro på jordens undergång 2012, även tror att de har ett gäng gröna gubbar i sitt kylskåp som får mjölken att surna. Dessutom brukar deras utbildning och tidigare framgångar inte direkt få någon att applådera hejdlöst. Men detta vill de troende inte veta av...för det förstör ju hela grejen. Visst vore det roligt om det fanns en massa hokus-pokus. JA...men ännu finns det inte ens ett gnutta bevis, och tills dess kan vi väl ägna åt oss det vi vet? Dvs verkligheten.

Många påståenden om att 2012 förutspåtts som jordens sista år finns. Det främsta argumentet som förs som en OS-fackla över nätet är att Maya-indianerna skulle ha förutspått detta. Det som fascinerar mig är hur många som faktiskt köper det argumentet enbart därför att en kassörska, eller deras bästa vän har berättat det för dem. Läser man mer om ämnet så inser man att Maya-Indianerna inte ALLS förutspått något slut på livet som vi vet det 2012. Det hela bygger på deras kalender som slutar just 2012. MEN...den fortsätter! Det är precis samma missförstånd som om en alien skulle komma hem till ditt kök och hitta kalendern på kylskåpet och tro att vi förutspått att jorden går under den 31:a Dec 2010. Men ett nytt år och en ny kalender väntar. Samma sak är det med Maya-Indianernas kalender.

Det påstås också att det skall finnas en planet som heter Nibiru som skall kollidera med jorden 2012. Det är bara det att ingen på Nasa och ingen annan astronom har sett den. Och vet man något om astronomi så vet ni att vi har väldigt bra koll på vilka planeter som är nära oss. Egentligen var det sagt att Nibiru skulle träffa jorden i Maj 2003. Men eftersom inget hände så var man som vanligt tvungen att flytta fram datumet eller bara glömma allt. Man valde då att flytta fram det till December 2012.

Kommer ni ihåg hur många forskare som var säkra på vilken katastrof som skulle ske vid tolvslaget 2000? Hur många människor som var HELT övertygade! De hade statliga dokument med svart tusch som regeringar världen över målat dit för att inte skapa panik världen över? Hur vi icke-troende skulle få äta upp att vi inte lyssnade på dem?
Jag minns när jag började fundera över 2000 och över allt jag hört. Jag var ganska öppen för det mesta förr och tänkte att det kanske var sant allt jag hört. Jag berätta för min pappa om vad som skulle hända och frågade om de tänkte på det på hans företag. (min pappa hade då en chefsposition på ett stort känt företag)
Han tyckte att det var fantastiskt att alla människor som var insatta inte var ett dugg oroliga medan de som inte hade någon koll sprang runt som yra höns och visste allt. Han hade också rätt. Det blev ingen jordens undergång och inget globalt kaos. Faktum är att det flöt på ganska lugnt, precis som vanligt.

Nu har vi alltså samma sak med 2012. Dagen efter det utsatta datumet så kommer vi få ett nytt datum, var så säkra.

För er som tvivlar: Gå in på Nasas hemsida och kolla upp vad de säger om saken.
Länken hittar ni här!

http://www.nasa.gov/topics/earth/features/2012.html

På sidan kan man även hitta detta klipp där David Morisson berättar sanningen om 2012.



Även detta klipp är väldigt lärorikt:


Vidare förklarar Neil deGrasse Tyson lite mer om det hela:

2 kommentarer:

  1. Jehovas borde mänskligheten lärt sig att aldrig mer lyssna på iaf. :P
    Jag tror förvisso att jorden lär slitas i stycken någon gång med tanke på hur vi missbrukar den, men om det är år 2012 eller hundra år senare är en annan fråga.
    Troligtvis är det som du säger: Det kommer inte hända något år 2012 och vips så har vi ett nytt datum att fokusera på.

    Men Nasa är precis som Jehovas, några jag inte kan lita på. Högt uppsatta folk har en förmåga att hålla saker hemliga för de vanliga människorna...:/

    Underbar video du gjort dock! :D

    SvaraRadera
  2. Jen, japp, så är det.
    Det enda jag reagerar på är det du skriver om Nasa. Ge mig ett exempel på när de hållit saker hemliga? De lägger ut en massa nyheter på sin sida så fort de hittar något nytt.
    Visst kan de hålla sina projekt hemliga för att utveckla nya raketer etc, men det gör ju även ALLA andra företag. INGET företag går ju ut och säger: "Jag har en idé!! Jag ska blanda bla, bla, bla, bla och då får man något som heter Coca-Cola". DET receptet är förresten hemligt. Men det är det ju ingen som bryr sig om.

    Det här med att Nasa skulle hemlighålla en massa skumma saker stämmer inte utan är ännu en konspirationsteori likt ALLA andra.

    SvaraRadera